Princess_CopyrightFrederikVercruysse

Princess verlaat na 55 jaar de Meir

ANTWERPEN – De Princess familie begint aan een nieuw hoofdstuk. Na 55 jaar hebben ze de Meir verlaten. De Princess flagshipstore is verhuisd naar de Lange Gasthuisstraat in Antwerpen.

Het verhaal van de Princess Group startte 65 jaar geleden met de eerste Princess store, opgestart door de moeder van Karin Heeren en grootmoeder van Astrid Somers. Wat in 1953 begon met een kleinschalige babywinkel groeide tot op vandaag uit tot verschillende modeconcepten, zowel in Antwerpen als in Knokke. In Antwerpen kan men terecht bij Princess, Princess Blue, Renaissance en Space. Aan de kust huizen Princess Zoute, Sketch, Princess Blue en Space.

“In elke winkel doet Princess zijn eigen ding”, aldus Astrid Somers. “Aan elk stuk dat er hangt, gaat denkwerk vooraf. Princess staat bekend voor het mix & matchen van jonge coole brands met grote designers.” Isabel Marant Etoile, Mackintosh, Aeyde, Joseph, Nanushka of Forte Forte worden moeiteloos gecombineerd met M Missoni, Natan, Valentino Red of Max Mara. Daarin vullen moeder en dochter elkaar perfect aan. Karin focust zich op de gevestigde designers, Astrid richt zich op de nieuwe generatie met jongere merken.

De nieuwe locatie in de Lange Gasthuisstraat is zelfs wat back to the roots, want de allereerste Princess (baby)winkel van de founding mother bevond zich in de Korte Gasthuisstraat, vooraleer ze 10 jaar later naar de Meir verhuisden.

Interieur door Antwerps architectenbureau

Princess schakelde het Antwerpse architectuurbureau anversa in om het interieur van de flagshipstore onder handen te nemen. Bezielers Kristof Goossens en Stefan Hommerin zorgden ervoor dat de imposante ruimte van 1.000 m² volledig werd gestript en terug opgebouwd.

De hoge muurwanden, plafonds en zuilen werden volledig bepleisterd met een zelf ontworpen klei. Het resultaat is een innovatief pilotproject in Europa waarvoor anversa exclusief samenwerkte met het Zuid-Engelse bedrijf Clayworks. De tailormade klei is een kwalitatief, puur en 100% natuurlijk materiaal dat de tand des tijds op zijn eigen manier zal doorstaan en een rustgevend effect heeft op de gemoedstoestand van mensen.

Vernieuwend zijn ook de gebogen kledingrekken, die door hun draaiende beweging de Princess-klanten als een soort wandeling doorheen de verschillende collecties leiden. De volgroeide beuk in de binnentuin, in het midden van de winkel, doet dienst als natuurlijke blikvanger.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek