Rockhopper daklozen

Rockhopper Socks verwarmt daklozen met 4.000 euro aan sokken

ANTWERPEN – 400 sokken ter waarde van 4.000 euro. Daarmee verwarmt Rockhopper Socks de daklozen in aanloop naar de koude winterperiode. Het Antwerpse sokkenmerk doet dat in samenwerking met de daklozenwerking van CAW Antwerpen.

Met Rockhopper Socks willen oprichters en student-ondernemers Sam Dupont en Robin Denis meer kleur in het dagelijkse leven brengen. Letterlijk via leuke patronen in verschillende kleurencombinaties, maar ook figuurlijk door maatschappelijk verantwoord ondernemen actief uit te dragen.

Sam Dupont en Robin Denis: “In totaal hebben we 400 paar sokken, goed voor een waarde van 4.000 euro, bij Antwerpse daklozen kunnen verspreiden. Vooral in de winter hebben zij een schrijnend tekort aan dit kwalitatieve kledingstuk. Bovendien wordt het vaak vergeten en enkel afgedankt wanneer het gaten heeft.”

Rockhopper Socks bestaat ondertussen iets meer dan een jaar. Elke aankoop bij de Antwerpse onderneming draagt rechtstreeks bij tot het steunen van meerdere goede doelen. “Per verkocht paar doneren we 25 cent aan een goed doel. Het is leuk om te weten dat we met onze eigen creaties echt een verschil kunnen maken, in onze eigen stad.”