JobMatcher

Antwerpse KMO pakt uit met een jobinspiratietool

ANTWERPEN/MALLE – Afgelopen zomer werd een record aantal vacatures niet ingevuld: voor ruim 52.000 jobs waren er geen geschikte kandidaten. Daar wil The Job Coach uit Antwerpen op inspelen. Samen met in webagentschap Innomedio uit Malle werd de nieuwe jobinspiratietool The Job Matcher ontwikkeld.

Karen Dejongh, zaakvoerder van The Job Coach, één van de grootste platformen voor loopbaanbegeleiding in België: “Mensen vinden weinig vacatures die hen écht zin geven om aan het werk te gaan, of om van job te veranderen. Dit komt omdat ze vaak enkel jobaanbiedingen te zien krijgen in hun huidige beperkte werkgebied of sector.”

Met de innovatieve online jobinspiratietool The Job Matcher moet dit verleden tijd worden. Op basis van de ervaring van The Job Coach werd de inhoud van 300 jobs uit 20 sectoren in kaart gebracht. Voor elke job werden de persoonlijke waarden en competenties bepaald. Gebruikers van de tool moeten alleen een eenvoudige vragenlijst invullen en dan wijst het programma de weg naar een functie die past bij zijn/haar topwaarden en competenties.

“De resultaten van The Job Matcher hoeven niet te betekenen dat je meteen van job moet veranderen. Jobmatching kan je ook aanzetten om eens met je werkgever te gaan praten over een nieuwe invulling van je functie, al dan niet op dezelfde werkplek. Daarnaast is de tool ook heel nuttig voor studenten in hun zoekproces naar de functies en sectoren die het best aansluiten bij hun persoonlijkheid.”