Marula

Antwerpse ginproducent lanceert eerste koffielikeur

ANTWERPEN – Marula telt twee gins in zijn assortiment en voegt er nu ook een likeur aan toe. Café Marula combineert de smaak van koffie met de vrucht van de Afrikaanse Olifantenboom. Na een eerste proefsessie in Plein Publiek lopen de bestellingen al binnen.

Zaakvoerder en Antwerpenaar Thomas Wuyts heeft jarenlange ervaring als ginproducent met de Marulavrucht als basis. Hij ontdekte dat de vruchten door olifanten worden gegeten, beginnen gisten in hun maag en zo voor een dronken gevoel zorgen. Geïnspireerd door dit fenomeen en overtuigd van de toegevoegde smaakwaarde van Marula, besloot Thomas Wuyts de vruchten te gebruiken als basis voor zijn gin.

Thomas Wuyts: “Maar ook in een likeur wilde ik de vrucht verwerken. Voor de koffiesmaak besloot ik samen te werken met koffiebranderij OR Coffee die de koffiebonen rechtstreeks bij de bron haalt en de Afrikaanse boeren dan ook beloont voor hun harde werk. Voor Café Marula werd een speciale Keniaanse koffieboon gekozen.”

De Marula Gin, die in twee varianten bestaat, wordt al aan verschillende horecazaken verdeeld. Ook Café Marula wordt nu opgenomen in het gamma. Op het lanceringsevent van de koffielikeur was er meteen ook interesse van Britse en Zuid-Afrikaanse importeurs.

Lees ook

  • BV
    13/12/2024
    Ikirean
    Lebbeke
  • BV
    13/12/2024
    L&o Consult
    Kontich
  • BV
    13/12/2024
    Innovestai Consulting
    Halle