Bernard Moyson

Bernard Moyson wordt voorzitter Alfaport Voka

ANTWERPEN – Bernard Moyson, managing director van ACL Benelux & Frankrijk, is de nieuwe voorzitter-elect van Alfaport Voka. Hij werd voorgedragen door Walter Van Mechelen, huidig voorzitter van het platform van de private havensector binnen Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen – Waasland. De officiële inauguratie van Bernard Moyson als voorzitter zal plaatsvinden tijdens het Jaarevent in november 2019.

De 57-jarige Bernard Moyson startte zijn carrière bij de CMB-groep in 1982. Daarna was hij van 1989 tot 2009 actief binnen de Herfurth-groep, waar hij vanaf 1990 verantwoordelijk was voor Atlantic Container Line. In 2009 werd dit een zelfstandig rederijkantoor en nam Bernard de rol van managing director van ACL Benelux & Frankrijk op zich.

Walter Van Mechelen, voorzitter van Alfaport Voka : “Als voorzitter van Alfaport Voka vertegenwoordig je de private havengemeenschap in tal van formele overlegfora en tijdens contacten met het Havenbedrijf Antwerpen, politici en administraties. Je bouwt bruggen tussen de verschillende belangen, verenigingen en bedrijven. Ik ben blij met de aanstelling van Bernard als mijn opvolger. Bernard kent de maritiem door en door en heeft stevige wortels in het gemeenschapsleven.”

Bernard Moyson zetelt hij al meer dan 20 jaar in de raad van bestuur van de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV) en was tussen 2012 en 2015 ook voorzitter van deze sectororganisatie van scheepvaartagenten. In die functie ondersteunde hij in 2012 ook de integratie van Alfaport binnen Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland. Namens ASV zetelt Bernard Moyson momenteel als bestuurder in Brabo cvba en Port+ cvba.

Bernard Moyson, voorzitter elect van Alfaport Voka: “Ik ben vereerd met deze opdracht en grijp ze met beide handen en met volle goesting. Je inzetten voor de private havengemeenschap geeft veel energie. Het vergt soms geduld en doorzettingsvermogen om partijen op één lijn te krijgen maar als het lukt, dan kun je echt dingen veranderen. Ik dank Walter Van Mechelen voor het vertrouwen.”

Alfaport Voka vertegenwoordigt zo’n 400 bedrijven die actief zijn binnen de Antwerpse haven. Komend jaar zullen Bernard Moyson en Walter Van Mechelen samen vele contacten leggen met als belangrijk aandachtspunt de parlementsverkiezingen in mei 2019.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek