KoetshuizenSorghvliedt

Koetshuizen Sorghvliedt zoeken uitbater

HOBOKEN – In park Sorghvliedt in hartje Hoboken werden de twee koetshuizen dit jaar volledig gerestaureerd. De stad gaat nu op zoek naar een uitbater die er een duurzame horecazaak wil uitbaten. Kandidaten kunnen tot 28 januari 2019 een voorstel indienen.

De koetshuizen in Hoboken, aan de hoofdingang van het park, werden in de 18de eeuw opgetrokken en deden dienst als wagenhuis en stalling. Ze vormen een geheel met kasteel Sorghvliedt, de orangerie en de pas gerestaureerde belvedère. Om de beleving voor de bezoekers van het park flink te verbeteren, wordt er nu een nieuwe invulling gezocht voor de twee gebouwen.

Beide gebouwen werden dit jaar gerestaureerd en worden nu casco ter beschikking gesteld. De gelijkvloerse verdieping is telkens ongeveer 210 m² groot. Er is ook een mogelijkheid om een terras van 250m² in te richten.

“We zijn op zoek naar een gemotiveerde uitbater voor een periode van 18 opeenvolgende jaren. Er is ook de mogelijkheid tot verlenging met een periode van 9 jaar”, klinkt het bij de stad. “Geïnteresseerden kunnen tot 28 januari 2019 hun kandidatuur indienen. Op basis van financiële en inhoudelijke criteria zullen we dan een keuze maken.”

Meer informatie is te vinden op www.ondernemeninantwerpen.be/koetshuizen.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek