ANTWERPEN – De boetieks van Chez Claire in Antwerpen en Gent zijn nog geen jaar open of er komt al een vervolg op het succesconcept van Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde. Midden december opent er een pop-up op Brussels Airport en voortaan kunnen de éclairs in de hele Benelux ook aan huis geleverd worden.
In 2012 maakten Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde furore met WASBAR. Het innovatieve concept haalde de internationale pers en diverse awards, en werd in 2015 verkocht om met een nieuwe uitdaging te beginnen: Chez Claire. En ook dat concept, dat rond éclairs en andere zoetigheden draait, slaat meer dan goed aan. Na de twee bestaande boetieks, geopend in maart van dit jaar, is het tijd voor uitbreiding.
De producten zullen voortaan ook via de webshop te bestellen zijn. Klanten uit heel de Benelux kunnen dan kiezen om ze zelf in de winkel af te halen of gekoeld te laten leveren. Vanaf 1 december zijn er ook mini-éclairs in het assortiment en vanaf 15 december is Chez Claire op Brussels Airport te vinden in de vertrekhal van de Europese vluchten. Voor dat pop-upconcept is de onderneming nog volop op zoek naar extra medewerkers.
Dries Henau: “We zijn echt heel enthousiast over onze nieuwe producten, en al zeker over de eerste shop-in-shop test op Brussels Airport. Hopelijk kunnen we snel doorstarten naar luchthavens over gans Europa, we trekken dan ook erg aan de Belgische kaart, want daar mogen we best trots op zijn.”