CharlzSway

Starter van de week: schoenen met verwisselbare hak van Charlz Sway

BERCHEM – Charlz Sway ontwerpt en creëert schoenen voor vrouwen in beweging. Schoenen waarbij je in een handomdraai van een hoge naar een lage hak kan omschakelen. “Het gaat om een schoen die de ondernemende, bewegende vrouw de hele dag volgt in al haar dromen en rollen”, zegt zaakvoerder Charlotte Nyssen.

Het idee is ontstaan uit een probleem in het dagelijkse leven. Charlotte Nyssen werkte bij Child Focus, waardoor ze vaak op één dag zowel op het bureau, bij de politie, het parket of op het terrein moet zijn. Intussen werd ze ook mama. Niet evident als je dan als vrouw graag hoge hakken draagt. Bovendien is ze ook psychotherapeut en merkte ze dat de plaats van de vrouw in volle beweging en verandering is. Vrouwen krijgen meer en meer zelfvertrouwen in wie ze zijn en in hun kunnen.

De combinatie van beide elementen wilde Charlotte Nyssen dan ook in een schoen bevatten: “Werkende of reizende vrouwen, drukke mama’s, vrouwen met rugklachten, enzoverder. Met de schoenen van Charlz Sway kunnen ze van hun ene rol naar de andere hollen zonder hun vrouwelijkheid in elke situatie te verliezen. Elegantie, flexibiliteit, comfort en vrijheid, daar gaat het om met deze schoenen.”

Eind vorig jaar werd via crowdfunding 10.000 euro opgehaald en momenteel lopen gesprekken om het productieproces op te starten. “Je hoopt altijd dat de toekomst rechtlijnig is, maar als ondernemer weet je dat zoiets nooit gebeurt. Er komen altijd wel tegenslagen op je pad, maar daar leer je uit”, zegt Charlotte Nyssen. “Naar de toekomst kijk ik alvast met veel vertrouwen. We zijn ook gestart met het ontwerpen van een winterschoen. Daarvoor doe ik een beroep op een jonge designer. Zij heeft kennis van schoenen, en ik weet wat de schoenen moeten uitstralen.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke