Cepa_Havenarbeiders

Werk in de Antwerpse haven is er voor iedereen

Dit jaar werden in de Antwerpse haven zo’n 750 nieuwe havenarbeiders opgeleid. Ook volgend jaar moet dat aantal stijgen. Opvallend: de nieuwe werkkrachten zijn heel divers qua diploma, leeftijd, afkomst en geslacht.

Guy Vankrunkelsven, directeur Cepa: “Iedereen is hier welkom. Er zijn wel enkele aanwervingsvoorwaarden, maar verder maken we geen onderscheid in diploma, leeftijd, afkomst of geslacht. Het belangrijkste is dat je graag in de buitenlucht en met een team werkt.”

En die boodschap dringt steeds meer door. Zo vinden vrouwen stilaan de weg naar de kaai. Monique Verbeeck van het Gemeenschappelijk vakbondsfront Haven van Antwerpen: “De laatste jaren is het werk sterk veranderd en zijn verschillende functies toegankelijker geworden. Intussen werken in de Antwerpse haven al een 400-tal vrouwelijke medewerkers en dat aantal blijft zachtjes stijgen.”

Op 16 november is het de Internationale dag van de verdraagzaamheid. Cepa zet dan samen met haar sociale partners een campagne op om de diversiteit in de Antwerpse haven in de verf te zetten.