HackTheFuture

Studenten nemen Edegemse Fort V in voor hackathon

EDEGEM – Op 28 en 29 november vindt in Fort V van Edegem Hack the future plaats. Meer dan 500 studenten IT, Business en Design komen de nieuwe expertises en technologieën van morgen ontdekken en leggen er hun eerste contacten met de bedrijfswereld.

De vijfde editie van de hackathon bestaat uit dezelfde formule als vorig jaar: een tot de verbeelding sprekende locatie, twee dagen hacken en twintig verschillende disciplines in de kijker. Het thema dit jaar is The Artifact. Studenten moeten samenwerken om The Artifact te ontcijferen en het geheim te ontdekken. Zo worden de studenten de eerste dag uitgenodigd om deel te nemen aan uitdagingen rond service design, storytelling, ondernemerschap, innovatie, gaming, digitale marketing, enzoverder. De tweede dag ligt de focus op IT met disciplines zoals Java(script), internet of things, artificial intelligence, blockchain en SAP.

Jan Rauter, managing partner van het Kontichse Involved, initiatiefnemer van Hack the future: “De jobkeuze voor laatstejaarsstudenten is zo groot en ze kennen maar een fractie van de mogelijkheden. Tijdens Hack the future kunnen ze gedurende één belevingsdag kennismaken met een specifiek domein zonder zich onmiddellijk voor een langere periode te engageren zoals bij een stage.”

Naast de ervaring op zich maken de deelnemende studenten ook kans op mooie prijzen zoals betaalde trips, tech goodies en stage- en jobaanbiedingen in de bedrijven van de toekomst. Het event wordt gesponsord door De Cronos Groep uit Kontich.

Lees ook

  • VOF
    01/10/2024
    Flaneur Uitgevers
    Antwerpen
  • BV
    01/10/2024
    Cvl-immo
    Dendermonde
  • BV
    01/10/2024
    Marie Desmet Advocatenkantoor
    Harelbeke