UNIK

UNIK opent pop-up met functionele designproducten

MORTSEL – UNIK heeft in hartje Mortsel een pop-up geopend voor mensen met een beperking of voor ouderen die zo zelfstandig mogelijk willen leven. De zaak verkoopt producten die zo designvol zijn dat iedereen ze zou willen hebben.

Een slazwierder waar geen kracht voor nodig is, een valhelm die tieners met plezier dragen, op maat gemaakte krukken en wandelstokken of veters die je met één hand kan knopen. UNIK brengt een gamma van producten die heel eenvoudig zijn in gebruik, en eruit zien alsof ze recht uit een boekje komen.

Yannic Verlinden, oprichtster van UNIK, zag het belang van dit concept via haar zus met een beperking: “In de zorgsector worden de zaken functioneel ontworpen, maar als gebruiker wil je graag toch net iets meer. Ze zien er stigmatiserend of ziek uit. Dat is vaak de reden waarom sommigen zo lang wachten om een hulpmiddel aan te schaffen. Het gaat bijvoorbeeld ook om een leuk patroon voor rolstoelen dat je kan afwisselen zodat je niet steeds met hetzelfde rondloopt. Ik draag zelf ook graag eens een andere handtas of nieuwe trui. Waarom zouden we dit anderen dan ontzeggen?”

De komende weken vinden er verschillende demo-avonden plaats bij UNIK. De pop-upshop is tot en met 22 december geopend.

Grotere ambitie

De pop-upshop is er in eerste instantie om de markt beter te leren kennen, maar vanaf januari komt er een permanente webshop. “We voorzien reviews van alle producten en vermelden hoe een product verpakt is en of je het eenvoudig open krijgt. Ik blijf ook zoeken naar nieuwe producten om ons verhaal sterker te maken. Het moet wel telkens functioneel zijn én er goed uitzien.”

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek