MobieTrain

MobieTrain brengt award mee uit Amsterdam

ANTWERPEN – MobieTrain, een Antwerpse startup die een mobiele leeroplossing aanbiedt en zich richt op retail, heeft de prestigieuze Startup Battles gewonnen. Ze haalden het tijdens de UNLEASH World Conference & Expo in Amsterdam van honderden andere deelnemende startups.

Tijdens de finale mocht oprichter Guy Van Neck van MobieTrain zijn startup voorstellen aan het grote publiek, samen met de andere finalisten uit de drie andere deelgebieden. Zowel het platform als de voorstelling zelf kregen zodanig hoge scores dat MobieTrain ook in de finale de jury kon overtuigen en tot winnaar van de startup competitie werd gekroond.

“Het was onverwacht mooi meegenomen om op het hoofdpodium ons verhaal te mogen brengen aan het grote publiek. Die exposure straalt niet alleen uit naar potentiële gebruikers van onze oplossing, ook anderen leren ons kennen en zien mogelijkheden om samen te werken of zelfs tot integraties te komen,” liet oprichter Guy Van Neck zich ontvallen. “Het prijzenpakket ter waarde van 25.000 euro is ook goed meegenomen om ons in het volgende jaar verder internationaal te profileren.”

MobieTrain is een mobiel leerplatform dat zich specifiek richt op retail en waarbij gebruiksvriendelijkheid op de eerste plaats komt. “Vanuit mijn jarenlange retailervaring merkte ik dat retailers moeite hadden met het trainen van hun mensen, daar besloot ik dan ook mee aan de slag te gaan. We ontwikkelden in 2016 een eerste versie die ondertussen is uitgegroeid tot een compleet leerplatform met onder meer gepersonaliseerde leertrajecten op maat.”

Glansprestatie

Het is de eerste keer dat een Belgische startup deze internationale award wint.

“2 jaar na de ontwikkeling op het hoofdpodium te staan van Unleash is daadwerkelijk een glansprestatie,” zegt Hans Mangelschots, Business Manager van HR Tech Valley vzw, het Belgische HR-ecosysteem waar MobieTrain lid van is. “Langs de andere kant vind ik het niet abnormaal dat een digitale oplossing als MobieTrain, die gamificatie centraal stelt waardoor kennis geregeld word opgefrist, deze prijs wint.”

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek