GeoSea

Technologiebedrijven uit Antwerpen en Zwijndrecht bij snelste groeiers

ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT – Deloitte België publiceert de Technology Fast 50, de lijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van België. Ook 2 Antwerpse bedrijven en een bedrijf uit Zwijndrecht maken kans op de award, die gaat naar het snelst groeiende technologiebedrijf in België op basis van de procentuele omzetgroei over de afgelopen vier jaar. Deloitte maakt de winnaar bekend tijdens de Awards Ceremony op 15 november.

“De Technology Fast 50 ranking bewijst dat de Belgische scale-upwereld heel succesvolle  innovatieve en disruptieve ondernemingen telt. Door hun disruptieve aanpak met focus op schaalbaarheid, de juiste teamspirit in een globale wereld, blijven de Belgische start-ups een pioniersfunctie vervullen in de (nabije) toekomst”, vertelt Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private.

Bij de kanshebbers voor de Technology Fast 50-award horen Connecting-Expertise en Connective uit Antwerpen en GeoSea uit Zwijndrecht.

Behalve de prijs voor snelst groeiend bedrijf reikt Deloitte ook een award uit voor Most Sustainable Growth. Deze winnaar selecteert Deloitte op basis van de huidige en vorige Technology 50-lijsten. Daarnaast wordt er ook een winnaar aangeduid in de categorieën Communications, Environmental Technology, Fintech, Hardware, Healthcare and Life sciences, Media and Entertainment, en Software.

Rising Star en Most Disruptive Innovator

Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector worden in de spotlight geplaatst in de Rising Star-categorie. Op 18 oktober stelden alle Rising Star-kandidaten zich voor aan een jury van Deloitte industrie experten. Bij de 10 bedrijven die zich mogen wagen aan een pitch voor de externe jury op 15 november zijn APICBASE uit Schoten, en de Antwerpse bedrijven Byteflies, June Energy en Spencer.

Juryvoorzitter Duco Sickinghe, ceo Fortino Capital: “Succesvolle start-ups kunnen rekenen op een sterk team, zij hebben de juiste mensen op de juiste plaats. Het belangrijkste is echter hoe duidelijk zij hun unique selling proposition bepaald hebben. Alleen zo kunnen zij hun volledige potentieel realiseren. Het bedrijf dat er in slaagt om zijn maturiteit op deze twee vlakken aan te tonen zal dit jaar bekroond worden tot Rising Star.”

De award voor Most Disruptive Innovator gaat naar de Rising Star-genomineerde die het revolutionairste concept of product ontwikkelde binnen een bepaald technologiesegment.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek