JJHouse

JJ House legt verborgen Antwerpse schat bloot

ANTWERPEN – Het voormalige huis van Barok-icoon Jacob Jordaens heeft na jaren van leegstand een nieuwe invulling gekregen. Sihame El Kaouakibi heeft deze verborgen parel in Antwerpen, samen met haar partner Erika Xuan Nguyen, getransformeerd naar een plek waar iedereen de toekomst kan (zien) veranderen.

De verborgen parel aan de Reyndersstraat 6 is weer toegankelijk gemaakt. In het historische pand worden al sinds de 16de eeuw grenzen verlegd en dat moet ook de komende jaren gebeuren. Erika Xuan Nguyen en Sihame El Kaouakibi hebben het voorbije jaar hard gewerkt aan de inrichting, maar vooral ook aan de verwarming, ventilatie en elektriciteit. Het pand van meer dan 2.000 m2 opnieuw functioneel krijgen, was dus een grote uitdaging. Nu kunnen de deuren open met de steun van hoofdsponsors Havenbedrijf Antwerpen en Zailab.

Erika Xuan en Sihame: “In eerste instantie is het pand geschikt om ruimtes te huren voor meetings, events, strategiesessies, teamdagen, merklanceringen, enzoverder, maar er zijn ook co-workingruimtes. JJ House wil mensen en teams laten mee surfen op de groeiende golven in business en ondernemerschap, creativiteit en communities. We willen bedrijven en organisaties verbinden met de NextGenIty, zijnde de volgende generatie, inclusie en diversiteit.”

De komende maanden zullen de deuren openstaan voor verhuur, kleine open events en tentoonstellingen. Vanaf 2019 zou de lounge opengaan waar er overdag en ’s avonds tijd en ruimte is voor een koffie, een afterwork drink, een studieplek of een meeting.