RenaultAntwerpen_Afbeelding1

Renault Antwerpen komt in handen van Groep Kenis

ANTWERPEN – De Turnhoutse Groep Kenis heeft de Renault-vestiging op de Noorderlaan in Antwerpen overgenomen. De groep voegt zo ook het iconische sportmerk Alpine aan zijn merkenportefeuille toe. Verwacht wordt dat de geconsolideerde omzet boven 150 miljoen euro zal stijgen.

Margot Kenis en Caroline Wouters die vorig jaar haar intrede in het familiebedrijf deed.

Garage Kenis bestaat bijna 55 jaar en is uitgegroeid tot een Renault-Dacia concessiehouder met 4 filialen en een gevestigde waarde in de Kempense regio. Renault Antwerpen wordt de 5de locatie en zo zet Groep Kenis haar toekomstvisie kracht bij. In 2017 werden ruim 3.000 wagens verkocht, maar de onderneming wil de uitdagingen en evoluties in de automobielsector het hoofd blijven bieden.

Margot Kenis: “Denk aan trends in autogebruik versus autobezit, digitalisering of de steeds groter wordende groeperingen van garagehouders. De sterktes, expertise en jeugdige drive die we bezitten, willen we graag aanwenden om schaalvoordelen te creëren die vooral ten goede komen aan de klant van de toekomst.”

5.000 wagens

Schaalvoordeel vindt Groep Kenis zeker bij Renault Antwerpen. De concessiehouder is een vaste waarde in de Antwerpse metropool en verkoopt zo’n 5.000 wagens op jaarbasis, waaronder een aanzienlijk deel lichte vracht, aan particulieren en bedrijven. Ook het Alpine center van Renault Antwerpen, waarvan er in ons land slechts twee bestaan, komt in handen van Groep Kenis.

Axel Cobbaert, bestuurder Renault Antwerpen: “Groep Kenis kent de markt en de automobielsector zeer goed. We hebben vertrouwen in hen als partner voor de verdere toekomst van ons bedrijf. We zien de overname als een mooie kans. Of zoals Winston Churchill het ooit zei: ‘If you don’t take change by the hand, it will take you by the throat’”.

De overname gaat officieel in na de goedkeuring door de Belgische mededingingsautoriteit.

Lees ook

  • BV
    04/10/2024
    Beckers Anoek Architecten
    Hooglede
  • CommV
    04/10/2024
    Maibud
    Zwevegem
  • BV
    04/10/2024
    Nour Invest
    Etterbeek