Unit14

Meubelmerk uit Kontich krijgt label Handmade in Belgium

KONTICH – De twee jonge meubelmakers Jonas Reynders en Sylvester Vrints hebben voor hun meubelmerk Unit 14 het Handmade in Belgium-label overhandigd gekregen. Dit authenticiteitslabel van zelfstandigenorganisatie Unizo staat garant voor authentiek handgemaakte producten uit België.

Jonas Reynders en Sylvester Vrints deden eerst ervaring op als meubelmakers en beslisten nadien zelfstandig te worden. Onder de naam Unit 14 maken ze maatwerk meubilair vanuit het eigen atelier in Kontich.

“Onze specialisatie bestaat uit tafels met een onderstel in staal en een tafelblad in massief hout, marmer of terrazzo. Elk exemplaar is handgemaakt. De kwalitatieve materialen en fijne afwerking zijn voor ons bovendien van uiterst belang. Dat onze realisaties voortaan het HIB-label dragen, is een kroon op het werk.”

Opkomend talent

Sinds kort zijn de tafels ook online verkrijgbaar. “Via onze webshop kunnen bezoekers zelf hun tafel samenstellen of kiezen uit onze collectie. Na de bestelling online wordt de tafel lokaal gemaakt in ons atelier, maar klanten zijn natuurlijk ook welkom in onze showroom om de stalen in het echt te zien.”

Ook op de Biënnale Interieur van 18 tot en met 22 oktober en Kortrijk zal het werk van Unit 14 te bezichtigen zijn. Meer bepaald op de Floor is Yours, een platform voorbehouden voor jong, opkomend talent.