Bird

Elektrische deelsteps rijden Antwerpen binnen

ANTWERPEN – Na Parijs, Brussel en Wenen heeft Bird in Europa nu ook de weg naar Antwerpen gevonden. Het gaat om het meest verspreide en milieuvriendelijke systeem voor elektrische deelsteps. Via een app kunnen inwoners, pendelaars en toeristen voortaan het alternatieve vervoersmiddel gemakkelijk vinden, reserveren en gebruiken.

Bird breidt zich razendsnel uit in de Verenigde Staten, het geboorteland van het systeem. Momenteel is het bedrijf in bijna 60 steden en meer dan 80 universiteitscampussen wereldwijd aanwezig. In Europa is Antwerpen pas de vierde locatie. De elektrische steps dienen als alternatief vervoersmiddel om de laatste kilometer naar de eindbestemming te overbruggen.

Jonatan de Boer, general manager Bird Benelux: “We zijn ervan overtuigd dat onze milieuvriendelijke, elektrische steps echt een toegevoegde waarde zijn voor de stad. Bird is een prima oplossing voor verplaatsingen die te ver zijn om te voet te doen, en niet ver genoeg om de auto of het openbaar vervoer te nemen. Onze steps zijn niet alleen een mooie aanvulling op het slimme mobiliteitsaanbod in de Scheldestad, het is ook een heel aangename manier om zich te verplaatsen.”

Bird werkt zonder stations. Als gebruikers, die de minimumleeftijd van 18 jaar moeten hebben, hun bestemming hebben bereikt, dienen ze hun step op een verantwoorde plek achter te laten. De steps zijn bovendien tussen 7 en 21 uur beschikbaar. Op de andere uren worden alle steps van de straat gehaald.