rpt rpt

Starter van de Week: Wilde Koffie doet het mobiel

BORGERHOUT – Koffie en ondernemen zijn een passie van Sam Verheyen en dat zette hem aan het denken. Antwerpen is intussen verzadigd op het vlak van koffiebars, maar mobiel wordt het zwarte goud nog niet geleverd. Daarom richtte hij met Wilde Koffie de enige koffiebakfiets in Antwerpen op.

Bij Wilde Koffie staat maatschappelijk verantwoord ondernemen voorop. Voor elke kop koffie wordt 10 cent extra gevraagd. Voor de klant blijkt dat geen moeite te zijn en voor Sam Verheyen verandert er niets. De opbrengst van het extra muntstukje gaat recht naar een dorp in Oeganda.

“Ondertussen heb ik op twee maanden 320 euro kunnen ophalen. Dat lijkt niet veel, maar voor 8 euro heeft een kind in Busibi al een maand inkomen. Voor een volwassene gaat het om 16 euro”, legt Sam Verheyen uit. “Ik werk hiervoor samen met eight.world, een ongelooflijk efficiënte ngo die garandeert dat 95 procent van de donaties effectief tot in het dorp geraken.”

In de toekomst wil eight.world het project opschalen naar 10 dorpen.

Juiste weg vinden

Momenteel is Wilde Koffie nog op zoek naar bedrijven en mensen die de koffiebakfiets op hun bedrijfsfeest, winkelopening, trouwfeest en dergelijke willen hebben. “Ik ben ook nog op zoek naar een goede, vaste standplek. Ik besef dat ik nog een lange weg heb te gaan om mijn zaak op kruissnelheid te krijgen, maar ben benieuwd wat de winter brengt.”

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.