Studiebureel Stranger

Antwerpse Studiebureel Stranger in handen van sectorgenoot

ANTWERPEN – BM Engineering heeft de activiteiten van Studiebureel Stranger overgenomen. De Kortrijkse speler was al eerder geïnteresseerd om het Antwerpse studiebureau over te nemen, maar het overlijden van zaakvoerder Chris Stranger bracht alles in een stroomversnelling.

Studiebureel Stranger werd in 1973 opgericht door Frans Stranger. In 1992 volgde zijn zoon Chris Stranger hem op als zaakvoerder. Het bureau, gespecialiseerd in de studie en het ontwerp van waterkundige constructies en aanlegsteigers, telt intussen vier medewerkers en is uitgegroeid tot een vaste waarde in de uitbouw van de haven van Antwerpen. Haar expertise wordt ook vaak door buitenlandse havens over de hele wereld geconsulteerd.

Jan Leye van BM Engineering: “Omwille van zijn wankele gezondheid gaf Chris Stranger aan op zoek te zijn naar een overnemer en we hebben toen niet geaarzeld. Zijn spijtig overlijden, afgelopen zomer, bracht alles in een stroomversnelling. Als familiaal gegroeid bedrijf sluit ons DNA wel nauw aan bij dat van Studiebureel Stranger. Bovendien kenden we hun goeie reputatie.” BM Engineering versterkt nu zijn afdeling Civil Engineering dat de voorbije jaren al meewerkte aan de uitbouw van tankenparken in de Antwerpse haven.

Studiebureel Stranger blijft wel actief onder de huidige naam en vanuit de huidige vestiging in de Berchemlei. “Ook geografisch geeft de overname ons een boost. Met ons nieuwbouwkantoor dichtbij de E17 in Kortrijk zijn we sinds vorig jaar al heel vlot bereikbaar vanuit West- en Oost-Vlaanderen en Henegouwen. De Antwerpse vestiging versterkt nu ook onze mobiliteit naar het oosten van het land.”