MarcDeKerf

BASF-medewerker wint prestigieuze managementaward

ANTWERPEN – Marc De Kerf, global expert asset and maintenance management in de petrochemische afdeling van BASF, heeft de European Maintenance Manager Award. Hij haalde het voor een Kroaat, Zweed en Spanjaard.

De European Maintenance Manager Award wordt tweejaarlijks toegekend door de European Federation of National Maintenance Societies en de Salvetti Foundation. De prestigieuze prijs erkent buitengewone prestaties op het gebied van onderhoud door nieuwe concepten, technologieën en best practices toe te passen en te promoten. “Marc De Kerf is een opmerkelijk voorbeeld van hoe een technische basisopleiding het begin kan zijn van een uitzonderlijke professionele carrière”, klinkt het.

Succesvol parcours

Marc De Kerf begon zijn opleiding aan een technische middelbare school, kreeg een praktische opleiding tot technicus en rondde nadien nog twee masters af. Gedurende zijn carrière heeft de BASF-medewerker zowel aan de ontwikkeling van innovatieve concepten in onderhoud en activabeheer gewerkt, als aan de toepassing ervan bij de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden in de BASF-fabrieken. Dankzij een recente promotie mag hij die concepten nu ook in de wereldwijde BASF-fabrieken uitrollen.

Dat Marc De Kerf een passie heeft voor zijn job, is duidelijk. Zo is hij ook actief als vrijwilliger voor BEMAS, geeft hij presentaties in België en in het buitenland en lezingen op universiteiten. Daarnaast begeleidt hij studenten bij hun afstudeerprojecten en wisselt hij regelmatig zijn ervaringen en inzichten uit met andere onderhouds- en vermogensbeheerders.