Leasinvest

Antwerpse vastgoedvennootschap koopt pand van Verenigde Naties op

ANTWERPEN – Leasinvest Real Estate heeft voor 11,35 miljoen euro alle aandelen van NEIF Montoyer SPRL overgenomen en daarmee ook het kantoorgebouw Montoyer 14. De Antwerpse vastgoedvennootschap start zo een derde kantoorproject in de Europese Leopoldwijk in Brussel en heeft grote plannen met het pand dat momenteel aan de Verenigde Naties wordt verhuurd.

De erfpacht op Montoyer 14 heeft een resterende duurtijd van 94 jaar. Dat geeft Leasinvest Real Estate de mogelijkheid om aanzienlijke investeringen in het pand te doen. Zo zal het gebouw na het vertrek van de Verenigde Naties begin volgend jaar, tot een prominent kantoorgebouw herontwikkeld worden. De 4.000 m2 state-of-the-art kantoorruimte moet aan de huidige en toekomstige normen rond duurzaamheid, design en beleving beantwoorden. De oplevering wordt begin 2021 verwacht.

Michel Van Geyte, ceo Leasinvest Real Estate: “Dankzij deze transactie versterken we onze positie in de Leopoldwijk van Brussel, de topkantoorlocatie in België, en bevestigen we onze strategie om de bestaande kantoorportefeuille met kwalitatieve projecten op toplocaties uit te breiden.”

Leasinvest Real Estate is zeer bedrijvig in de Europese wijk want het is al het derde kantoorproject in twee jaar tijd. Eerder werd Treesquare al voor 70 procent verhuurd en Montoyer 63/65 voor 21 jaar in vruchtgebruik aan het Europees parlement gegeven.