Best Sommelier of the World

Antwerpen is gaststad van Best Sommelier of the World 2019

ANTWERPEN – De Antwerpse Elisabethzaal mag tussen 11 en 15 maart 2019 de 16de editie van Best Sommelier of the World ontvangen. Meer dan 65 sommeliers uit 62 landen zullen er strijden voor de titel van beste sommelier ter wereld. 50 jaar nadat de allereerste editie in Brussel werd gehouden, keert het prestigieuze event zo terug naar ons land.

Drie jaar nadat de laatste editie van het driejaarlijkse sommelierkampioenschap in het Argentijnse Mendoza werd gehouden, komt de wedstrijd opnieuw naar Europa. Zowel Antwerpen als het Franse Bordeaux hadden zich als organisator kandidaat gesteld, maar uiteindelijk was het Antwerpen dat aan het langste eind trok. De editie van 2019 wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de Belgische Sommeliersgilde onder het voorzitterschap van Antwerpenaar William Wouters.

“Antwerpen is een hele belangrijke haven voor de invoer van wijnen uit de hele wereld. Daarenboven staan Belgen bekend als grote wijnliefhebbers en -kenners. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat wij de wedstrijd, 50 jaar na de eerste editie, opnieuw naar België wisten te halen”, zegt William Wouters.

Tijdens de wedstrijd zullen meer dan 65 sommeliers moeten aantonen dat ze meer dan alleen wijn kunnen inschenken. William Wouters: “Een sommelier moet niet alleen over een uitgebreide kennis van de wijnwereld beschikken, maar ook andere dranken perfect beheersen. Voorts moet hij of zij talent hebben voor menselijke relaties, over een grote sociale intelligentie beschikken en goed kunnen omgaan met economische criteria zoals een efficiënt beheer van de voorraad.”