Havencentrum

1.000.000 bezoekers voor Antwerps Havencentrum

ANTWERPEN – De leerlingen van IMS Borgerhout zijn vandaag feestelijk ontvangen in het Havencentrum van provincie Antwerpen. Zij zijn de miljoenste bezoeker na de eerste rondleiding 30 jaar geleden.

Jaarlijks trapt IMS Borgerhout het schooljaar af met een excursie naar het Havencentrum en die traditie kreeg dit jaar een extra touch. Omdat ze de miljoenste bezoeker waren, werden ze verwelkomd met een ontbijt. Nadien stond de excursie Haven vol Talent op het programma die de haven vanuit verschillende beroepen toont.

Zo hebben de leerlingen eerst de Waaslandhaven ontdekt en konden ze onder meer tussen de pas aangekomen auto’s bij havenbedrijf Antwerp Euroterminal NV (AET) rijden. Nadien werd koers gezet naar de containerschepen op het Deurganckdok. Als kers op de taart mochten ze vandaag ook een bezoek brengen aan het dakterras van containerbehandelaar MPET. Daar kregen ze een prachtig zicht op het containerplein, de schepen en het dok.

Havencentrum blaast meteen ook 30 kaarsjes uit, want op 14 september 1988 leidde het de eerste bezoekers in de haven rond. “In die beginjaren gaven 11 gidsen zo’n 10.000 leerlingen per jaar inzicht in het havengebeuren. Dat aantal groeide gestaag tot de 40.000 bezoekers per jaar nu”, aldus voorzitter en gedeputeerde voor Economie Ludwig Caluwé. “We hebben met het Havencentrum nog grootste toekomstplannen en willen nog veel meer bezoekers de haven mee in nemen.”