Office_on_Wheels

Werken op een kantoorbus tijdens de file van en naar Antwerpen

ANTWERPEN – Zonder problemen in de file werken op de kantoorbus. Dat kan voortaan naar Antwerpen vanuit Turnhout, Gent, Hasselt en Brussel en vanuit Antwerpen naar Brussel en Anderlecht.

Een kantoorbus is een kantoor op wielen met tafels, stoelen, stopcontacten voor laptops, usb-oplaadpunten voor smartphones of tablets, een wificonnectie, koffie, thee en een toilet. Het is een concept van Office on Wheels, een initiatief van BAAV met ondersteuning van VLAIO. Na een succesvolle test in 2016 wordt het project nu uitgebreid.

“In totaal zijn er nu 9 vaste kantoorbuslijnen: 4 naar Antwerpen vanuit Turnhout, Gent, Hasselt en Brussel, 4 naar Brussel vanuit Gent, Antwerpen, Hasselt en Halle en 1 naar Anderlecht vanuit Antwerpen”, zegt Kaat Debaveye, projectleidster van Office on Wheels. “Het zal nu afwachten zijn of alle lijnen het goed zullen doen. Bijsturen kan altijd, net zoals het inzetten van bijkomende kantoorbussen.”

Doordat de reistijd op de bus werktijd kan zijn, winnen medewerkers tot soms wel 3 uur tijd en komt de balans tussen werk en privé meer in evenwicht. “Naast het voordeel van de tijdbesparing en de kleinere kans op ongevallen, is de kantoorbus ook een ecologische oplossing.”

Tijdens de Week van de Mobiliteit die tot 22 september loopt, kunnen werknemers de kantoorbus gratis testen. Hiervoor moet hun werkgever zich eerst kosteloos aanmelden. Vanaf volgende week gelden, tot eind december, de tarieven van 19,90 euro voor een rit heen en terug. Vanaf januari kost diezelfde rit 29,90 euro.