TRYBA

Franse marktleider opent eerste Belgische winkel in Schilde

SCHILDE – Op de Turnhoutsebaan in Schilde heeft TRYBA zijn eerste Belgische filiaal geopend. De Franse marktleider in ramen, deuren, rolluiken en garagepoorten wil op termijn een 30-tal winkels in ons land hebben. Die zouden goed zijn voor ruim 100 commerciële vacatures.

TRYBA investeerde de laatste jaren sterk in zijn Europese groeiverhaal, met verkooppunten in Italië, Duitsland, Zwitserland en nu ook België. De productiesite van de groep bevindt zich in de Franse Elzas en is zo’n 70.000 m² groot. In Schilde opent er een showroom van 150 m2. Gelijktijdig opent TRYBA ook een verkooppunt in Hasselt.

Het Belgische assortiment omvat ramen en deuren in pvc en aluminium, rolluiken en garagepoorten. Daarnaast is er ook een assortiment gelakte pvc-producten. Laurens Stammen, zaakvoerder van het nieuwe TRYBA Expert Center in Schilde: “De Belgische consumenten ligt TRBYA wel: ze hebben oog voor design en gaan bewust op zoek naar een duurzame oplossing. Omdat we onze producten niet alleen zelf ontwerpen en produceren maar ook plaatsen, kunnen we duidelijke kwaliteitsgaranties bieden. Ook met ons duurzaam assortiment in pvc en aluminium spelen we hier gericht op in.”

De ambitie is om een 5-tal filialen per jaar te openen. Olivier Simon, Export Manager TRYBA: “We zijn vertrouwd met de Belgische markt en kijken ernaar uit om een eigen netwerk van winkels uit te bouwen.”