MMooD_Interieur Biënnale 2018_1

MMooD uit Malle maakt zich op voor Interieur Biënnale

MALLE – Vier verrassende en ingenieuze interieurobjecten voor kleine leefruimtes. Daar wil MMooD tijdens de Interieur Biënnale 2018 in oktober mee uitpakken. Het designlabel uit Malle gaat daarvoor samenwerken met drie Belgische topdesigners.

MMooD brengt innoverende designobjecten op de markt met een eigen verhaal en een specifieke signatuur van een designer. Daarbij wordt telkens ingespeeld op maatschappelijke veranderingen. Dit jaar moeten de MMooD-objecten een oplossing bieden voor de tendens om kleiner te bouwen.

“Terwijl een nieuw appartement in 1990 gemiddeld 123 m2 groot was, halveerde die oppervlakte in 2016 bijna naar 66 m2. Mensen kiezen vaker compacte meubelen die idealiter ook een dubbele functie hebben en makkelijk aanpasbaar zijn aan de ruimte. Slimme objecten die in kleinere leefruimtes passen, zijn daarom zeker nodig. We spelen hier op in en introduceren binnenkort vier nieuwe, ingenieuze designobjecten”, aldus Caroline Broeckx van MMooD.

Er wordt daarvoor samengewerkt met Anouk Taeymans, Mathias De Ferm en Benoît Deneufbourg. Drie Belgische designers die in het verleden al hun sporen hebben verdiend. Het vierde object is een ontwerp van een student van VOMO die zijn idee mag realiseren nadat hij het beste afstudeerproject had ingediend.

“Zoals altijd blijft respect voor de natuur centraal staan bij de productie van onze objecten. Het zorgvuldig geselecteerde hout is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen en de productie gebeurt met 100 procent hernieuwbare energie.”