Coca-Cola Wilrijk

Coca-Cola investeert 13,7 miljoen euro in Wilrijkse vestiging

WILRIJK – Coca-Cola European Partners gaat 13,7 miljoen euro investeren in haar Antwerpse productie- en distributievestiging in Wilrijk. Zo zullen de 400 werknemers de brede waaier aan producten die daar worden gebotteld, zoals Coca-Cola, Coca-Cola zero sugar, Coca-Cola light taste, Fanta en Sprite, efficiënter kunnen stockeren en leveren bij de klanten.

De productie- en distributievestiging van Coca-Cola European Partners aan de Dynamicalaan in Wilrijk, is een van de zeven vestigingen die het in België heeft. Jaarlijks wordt er 413 miljoen liter frisdrank geproduceerd, in zowel pet- als glasverpakkingen, goed voor 21.000 gestockeerde paletten in de voorraadhal, het hoogbouwmagazijn. Aangezien het huidige systeem technisch enkel standaard paletten kan stockeren, werd een aanzienlijk deel van de dranken bij externe partijen gestockeerd.

“Al meer dan 90 jaar zijn we actief in België, waarvan bijna 30 jaar op onze site in Antwerpen. De uitbouw van onze productie- en distributievestiging in Antwerpen kadert binnen onze groeistrategie, waarbij we niet alleen ons portfolio willen uitbreiden, maar ook sterk inzetten op innovatie om zowel het aanbod als de keuze voor onze klanten uit te breiden”, vertelt Etienne Gossart, Country Director Coca-Cola European Partners.

Dankzij de investering van 13,7 miljoen euro kan het automatische hoogbouwmagazijn, waar de dranken gestockeerd staan en wachten op distributie, aanzienlijk uitgebreid worden. Er komt een tweede automatische hoogbouwmagazijn bij van 12 verdiepingen hoog en met een capaciteit van maar liefst 9.400 extra paletten drankverpakkingen. In januari 2019 starten de werken met de bedoeling om ze tegen maart 2020 af te ronden.

Bijkomende investeringen bevestigen lokale verankering

De financiële injectie van 13,7 miljoen euro voor een extra hoogbouwmagazijn in Antwerpen komt bovenop een andere investering van 2,8 miljoen euro eind vorig jaar, in dezelfde site, om half paletten te kunnen produceren en leveren aan de detailhandel.

Guy Vansant, Directeur Logistiek in Antwerpen: “Dat betekent een extra stockagehal voor ruim 30.000 paletten, dat net als het bestaande hoogbouwmagazijn met een systeem zal werken zodat de producten met de kortste houdbaarheidsdatum met automatische kranen uit het magazijn worden gehaald. Op die manier kunnen we efficiënter en sneller leveren aan onze regionale klanten. Ook de ontvangsthal zal met een extra 1.500 m² worden uitgebreid en er komt een nieuw luifel met losruimte voor 3 extra vrachtwagens.”

Lees ook

  • CommV
    03/10/2024
    Impulsief
    Roosdaal
  • VZW
    03/10/2024
    Walls Official
    Essen
  • CommV
    03/10/2024
    Vanderkelen Frank
    Ninove