AtlasCopco2

Atlas Copco zoekt talenten in Sudoku of Excel

WILRIJK – Atlas Copco werft nieuwe dataprofielen aan voor haar wereldwijde hoofdzetel voor compressoren in Wilrijk. Momenteel gaat het om een 50-tal vacatures, maar dat aantal zou in de toekomst nog sterk toenemen.

De specifieke zoektocht naar dataprofielen is het gevolg van de transformatie naar Industrie 4.0 en de toenemende focus op data en intelligentie binnen het bedrijf. Een compressor is niet langer een mechanische machine, maar een hoogtechnologisch toestel. Eerder dit jaar stelde Atlas Copco zelfs de eerste zelflerende compressor voor. Die werd volledig in België ontwikkeld. Verder heeft het bedrijf een sterk groeiend datateam samengesteld. Vanuit het datacenter in Wilrijk monitoren ze de data van compressoren wereldwijd.

Simon Helsen, Vice President technical support & engineering bij de CTS-divisie van Atlas Copco: “We zijn permanent op zoek naar mensen met de juiste competenties, en vooral ook de juiste attitude. We pinnen ons niet vast op diploma’s of ervaring. Ben je gebeten door sudoku’s, ga je graag op zoek naar verbanden in grote datasets of ben je sterk met Excel? Dan mag je zeker bij ons aankloppen.”

Atlas Copco is op zoek naar uiteenlopende profielen en voorziet een opleiding op de werkvloer. De duur van die opleiding kan variëren van enkele maanden tot ongeveer twee jaar. “Daarna kan je bij ons meedraaien als data expert. Zo heeft iemand van HR zich bijvoorbeeld onlangs omgeschoold.”