RockhopperSocks1

Starter van de Week: duurzame sokken van Rockhopper Socks

ANTWERPEN – Iedereen heeft ze, maar slecht weinigen staan erbij stil dat er ook met sokken modieus uit de hoek kan worden gekomen. Student-ondernemers Robin Denis en Sam Dupont willen daar verandering in brengen met Rockhopper Socks. Dat doen ze met aandacht voor duurzaamheid.

Wat begon als een klein project, bleek al snel aan te slaan bij de consument. Twintigers Robin en Sam besloten dan ook te investeren in hun idee en een eigen bedrijf op te richten. Met Rockhopper Socks willen ze niet alleen de sok heropwaarderen, maar ook de aandacht op duurzaamheid vestigen. Zo wordt er voor verpakkeringen gerecycleerd materiaal gebruikt en blijft alle productie binnen Europa.

“Er zijn enorm veel problematieken in de wereld, dus hebben we beslist om in ons productieproces niet zelf aan die problemen bij te dragen. Daarentegen hebben we drie goede doelen uitgezocht die wij als merk willen steunen. Per verkocht paar doen we een donatie van 25 cent. Klanten kunnen zelf kiezen tussen de drie opties. Wanneer we een quota hebben bereikt, doen we er een schepje bovenop”, klinkt het bij beide heren.

De drie goede doelen die Rockhopper Socks steunt zijn PSI, The Hunger Project en Greenpeace.

Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.