RedStarLineMuseumCafé_CopyExponanza

Uitbater gezocht voor nieuw café van Red Star Line Museum

ANTWERPEN – Tot en met 21 september is het Red Star Line Museum gesloten. Gedurende die periode vinden er verbouwingswerken plaats die voor meer tentoonstellingsruimte en een museumcafé zorgen. Voor dat café wordt momenteel nog een uitbater gezocht.

In september viert het Red Star Line Museum zijn 5de verjaardag en dat wordt gevierd met heuse uitbreidingswerken. Zo wordt in de loods meer ruimte gecreëerd zodat deze beter geschikt is voor tijdelijke tentoonstellingen en randactiviteiten. Vanaf september opent er ook een museumcafé dat wordt ingericht op een nieuw gebouwde mezzanine van 125 vierkante meter.

Het museumcafé wordt een plaats om het museumbezoek af te sluiten, maar ook een ontmoetingsplek voor participatieve projecten. Het wordt vormgegeven door scenograaf Exponanza/Bruns en ingericht opgeleverd. Het ‘Magazijn’ waarin de digitale collecties van het museum bewaard en gepresenteerd worden, krijgt er onder meer een plaats. Ook niet betalende bezoekers kunnen er terecht. Het café opent tijdens de openingsuren van het Red Star Line Museum.

Voor dat nieuwe verhaal wordt nu een uitbater gezocht. De concessie gaat in op 1 september. De nieuwe uitbater kan eveneens de catering van de events in het museum na de openingsuren op zich nemen. Bijkomend is het mogelijk om een aanvraag te doen om een terras in te richten aan de zijde van de Rijnkaai.

Kandidaten kunnen tot 9 augustus een voorstel onder gesloten omslag indienen bij Stad Antwerpen.

Lees ook

  • CommV
    03/10/2024
    Impulsief
    Roosdaal
  • VZW
    03/10/2024
    Walls Official
    Essen
  • CommV
    03/10/2024
    Vanderkelen Frank
    Ninove