Vishandel Schot’s

Essense Vishandel Schot’s getroffen in het hart

ESSEN – Bij Schot’s Vishandel op het industrieterrein Rijkmaker in Essen heeft een hevige brand een groot deel van het bedrijf vernield. Ook zeven van de tien marktwagens gingen in de vlammen op. Zaakvoerder Rini Schot hoopt de draad snel weer op te pikken en zoekt naar oplossingen.

Verschillende markten moesten het vrijdagochtend 27 juli zonder een kraam van Schot’s Vishandel uit Essen doen. Tijdens een brand eerder die ochtend konden slechts drie van de tien marktwagens gered worden. Van de zeven andere blijft niets meer over.

Van het bedrijfspand op het industrieterrein in Essen is enkel de kantoorruimte gevrijwaard gebleven. De warme en koude keuken, een grote gekoelde ruimte waar de verschillende productgroepen apart bewaard worden, een afgescheiden wasruimte en winkel gingen, net zoals de eigen garage voor herstellingen en onderhoud aan de wagens in de vlammen op.

Lange traditie op vele markten

Sinds 1974 is Schot’s Vishandel gevestigd in Essen. Wat begon met enkele standplaatsen in het noorden van de provincie Antwerpen, groeide uit tot meer dan 70 verschillende markt- en standplaatsen vandaag de dag. Begin 2001 werd er verhuisd naar een gloednieuw bedrijfspand op het industrieterrein in Essen.

Door de brand bij Schot’s Vishandel waren verschillende bedrijven in Industriezone Rijkmaker tijdelijk niet bereikbaar.

Lees ook

  • CommV
    03/10/2024
    Impulsief
    Roosdaal
  • VZW
    03/10/2024
    Walls Official
    Essen
  • CommV
    03/10/2024
    Vanderkelen Frank
    Ninove