Overname-en-fusies

Optimco treedt toe tot netwerk van Federale Verzekering

WILRIJK – Optimco is overgenomen door sectorgenoot Federale Verzekering. De Wilrijkse verzekeraar blijft wel volledig onafhankelijk in haar operationele en commerciële werking. Ook de merknaam wordt behouden.

Optimco werd opgericht in 2005 door de familie Thys. Op zo’n 12 jaar tijd groeide de verzekeraar uit tot een bedrijf met een omzet van 38,4 miljoen euro, 56 medewerkers en 109.000 klanten. Federale Verzekering neemt 98,8 procent van de aandelen van Optimco over. De rest blijft wel in handen van een aantal makelaars.

Federale Verzekering wil met zijn eerste overname in het meer dan 100-jarige bestaan vooral groeien bij particuliere en kmo-klanten. Tom Meeus, ceo Federale Verzekering: “We vullen elkaar mooi aan. Optimco werkt via makelaars, terwijl wij rechtstreeks verkopen via ons verkoopnet van adviseurs en kantoren. We kregen nu wel toegang tot een deel van de markt dat wij tot nu toe niet genoeg hebben aangeboord. De overname van zo’n financieel gezond en rendabel bedrijf past dus perfect binnen onze groeistrategie.”

De overeenkomst moet nog wel worden goedgekeurd door de Nationale Bank. Waarschijnlijk komt daar na de zomervakantie uitsluitsel over.

Volledig onafhankelijk

Optimco blijft een zelfstandige entiteit binnen Federale Verzekering. Het verkoopmodel via makelaars blijft behouden. “Zij kennen de producten en hebben een goede relatie met hun klanten. Daarnaast houden we vast aan het model van customer intimacy en gaan we mekaars producten niet aanbieden. We gaan wel onze expertise en knowhow delen en zorgen voor de consolidatie van de jaarrekening”, aldus Tom Meeus.