Bar4

Zomerbar BAR4 neemt afscheid van Mortsel

MORTSEL – BAR4 gaat zijn laatste seizoen in. B&S-Fabriek, de organisatie achter de populaire zomerbar in Fort 4 van Mortsel, is moe gestreden tegen de stedelijke administraties. De laatste editie zal wel in schoonheid worden afgesloten.

Een verlenging van de uitbating voor drie seizoenen, tot en met 2020, binnen de lopende concessie van 9 jaar zat er niet in voor B&S-Fabriek. Een negatieve evaluatie door de administraties van het stadsbestuur gooide roet in het eten. Vooral de zelfstandige uitbating van de restohoek bij de zomerbar lag moeilijk.

Ondanks dat kreeg BAR4 wel de kans van het bestuur om met een restohoek op zelfstandige basis één jaar verder te doen. Intussen beslisten beide partijen op zoek te gaan naar kandidaat-uitbaters. B&S-Fabriek trekt zich nu terug op die beslissing. “Een toekomstige samenwerking met de betrokken administraties is onmogelijk geworden. We kunnen dus niet anders, hoe groot het succes ook is, om BAR4 op te geven”, klinkt het bij de organisatoren.

Moe gestreden

Details uit het dossier zijn niet bekend, maar de uitbaters spreken wel van een heksenjacht. “Nieuwe regels en verplichtingen, vaak heel absurd, vlogen ons opeens om de oren. We kregen verwijten rond ons hoofd geslingerd dat we voortdurend overredingen begingen. Ingebrekestellingen die we moesten aanvechten en ons inziens terecht weerlegden, volgden elkaar op. Nu zijn we helemaal op, moe gestreden tegen de stedelijke administraties. Fysiek en mentaal weegt dit te zwaar door. Het is een strijd die we als kleine ondernemer niet kunnen en ook niet willen voeren.”

BAR4 is altijd een positief verhaal geweest en dat wil de organisatie ook in het laatste seizoen accentueren. “Ons doel was om mensen op een unieke en bruisende plek samen te brengen om een heerlijke tijd samen te beleven. De energie die ons rest willen we enkel daarvoor nog inzetten om met BAR4 in schoonheid te kunnen eindigen.”