SCHOTEN – Verse soep aan huis of bij een bedrijf leveren. Met dat concept is Soep Service van start gegaan. De onderneming uit Schoten wil haar klanten zo verlossen van een extra kookmoment en hen toch een gezonde maaltijd aanbieden.
Twee soepen per week, vers gemaakt met verse seizoensgroenten en kruiden. Dat staat er op het menu bij Soep Service. Verder worden ook verrassingsmanden met belegde broodjes aangeboden en is er tijdens de lente en zomer ook een fris slaatje verkrijgbaar.
“Momenteel is het aanbod nog beperkt om alles af te tasten, te kijken waar het beter kan en te experimenteren met nieuwe recepten. Zo werk ik momenteel volop richting zomerse recepten, zoals een lekkere gazpacho of enkele originele salades”, zegt zaakvoerder Ilse Vekemans.
Soepkar
De idee heeft een nostalgische oorsprong. “Mijn man zag in zijn kindertijd aan zee dagelijks de soepkar voorbij komen. Ook wij zullen onze soepen vervoeren. In de eerste fase beperken we ons tot regio Schoten en werken we met bestellingen en één leverdag.”
Maar de mogelijkheden van Soep Service zijn groot. “Naderhand willen we de regio uitbreiden, houden we twee leverrondes of hoeft er zelfs niet meer op voorhand besteld te worden. Dan kondigen we op Facebook aan waar we zullen langskomen. Mensen kunnen dan gewoon naar buiten komen om hun pot te laten vullen met soep. Het doet een beetje denken aan het concept van een ijskar.”
Ook een foodtruck voor op events of sportwedstrijden behoort tot de mogelijkheden.
Meer info over starters vindt u op onze overzichtspagina. Bent u ook een starter of kent u zo iemand? Laat het ons weten via redactie@madeinantwerpen.be en zo komt u de komende weken misschien in de schijnwerpers te staan.