Point Break

Point Break is eerste Belgische outdoor gym

ANTWERPEN – De eerste Belgische outdoor gym heeft nabij parkloods stAck aan de Rijnkaai in Antwerpen de deuren geopend. Sportfanaten kunnen van 4 juni tot en met 31 augustus bij Prison Break op het Eilandje terecht. Het is een onderdeel van Sportclub het Eiland.

Point Break is het tweede clubconcept van broers Tom en Tim Hoefkens. Naast louter een buitengym te openen, lanceren de broers meteen ook een kleurrijke en grafische inrichting. Tom en Tim Hoefkens: “Badend in kleuren als marineblauw en fuchsia roze doet de club denken aan internationale referenties als het bekende basketbalveld van Pigalle in Parijs en de roze straat van Lissabon. De opgestapelde containers van stAck zijn eveneens beschilderd met hoog gesatureerde kleurtonen. Verder dompelen een grafische kunst- en graffitimuur, geometrische loungetribune en 80ies neonverlichting sportfanaten onder in deze designer experience.”

Vandaag telt Sportclub het Eiland acht uitdagende en diverse sportconcepten, waarvan er een vijftal strategisch vertaald werden voor een workout programma in de buitenlucht. “Het mooie aan Sportclub het Eiland en het nieuwe Point Break is dat we allemaal naar hetzelfde punt toe werken. Er vormt zich echt een community”, legt Tom Hoefkens uit.

De ruwe, industriële inrichting van parkloods StAck werd ontworpen door concept agency Nightingale en in maart 2017 verbouwd door productiebedrijven Atelier Biesmans en Nick Bal. Met Point Break werkt Sportclub het Eiland ook nauw samen met huidige partners Life Fitness en nieuwe partners Red Bull, Mini en stAck om de ideale guerrilla gym ervaring neer te zetten.