IJssalonPinguin

IJssalon Pinguïn palmt marktplein van Wijnegem in

DEURNE/WIJNEGEM – Wegeniswerken zijn vaak een ergernis voor de handelszaken rondom. Maar dan is het een kwestie om er creatief mee om te gaan, moet IJssalon Pinguïn gedacht hebben. De zaak uit Deurne opent op 1 juni een pop-up in Wijnegem en tast daarmee meteen ook de mogelijkheid tot uitbreiding af.

Aan de Herentalsebaan, voor de deur van IJssalon Pinguïn, vinden er tot het einde van dit jaar wegeniswerken plaats. Dat maakt dat het in de zaak in Deurne heel wat kalmer is, want voor klanten is het lastiger om er te geraken. Carine Van Beemen en haar kinderen Woody en Billie De Beuckelaer, de drie zaakvoerders van IJssalon Pinguïn, blijven echter niet bij de pakken zitten.

“Nu er hier heel wat verkeers- en mobiliteitshinder is, begon het bij de jongste generatie te kriebelen om een nieuw hoofdstuk met de zaak te schrijven. Daarom gingen we op zoek naar een extra vestiging om onze klanten te kunnen blijven bedienen, maar tegelijk ook om nieuwe klanten te werven. Het resultaat is een pop-up op het marktplein in Wijnegem”, klinkt het.

Uittesten

Door met een pop-up te werken, kan het ijssalon ook bekijken of een uitbreiding in de toekomst realistisch is.

“De pop-up is voor ons een nieuwe uitdaging en een nieuwe omgeving. Het geeft een extra motivatie om de kwaliteit van ons product verder kenbaar te maken. Indien dit dan succesvol zou zijn, overwegen wij uiteraard om hieraan zo snel mogelijk een vervolg te geven”, aldus Carine Van Beemen.

En aan het product ligt nog steeds het recept van Mie Goor aan de basis. Zij startte meer dan 80 jaar geleden en 4 generaties terug de eerste crèmerie voor enkele buurtbewoners. De temperatuur is alvast ideaal voor een ijsje.