Hays

Hays België wil personeelsbestand in vier jaar verdubbelen

ANTWERPEN – De doelstellingen van Hays België zijn ambitieus en gericht op groei. Het rekruteringsbureau, met een flagshipkantoor in Antwerpen, wil de komende 4 jaar het personeelsbestand verdubbelen van 200 naar 400. Er moeten ook 4 extra kantoren komen.

De groeiplannen van Hays kaderen in een groeiende arbeidsmarkt. Sinds de crisis van 2008, waar de werkloosheidsgraad in België enorm laag was, kent de hr-sector een enorme impuls. Bovendien wordt het steeds moeilijker om talent aan te trekken en te behouden. Hays wist zich in die context goed te positioneren en sterke resultaten voor te leggen.

Het levert ambitieuze plannen op. Dit fiscaal jaar al wil de onderneming een groei optekenen van 40 extra mensen, om zo de komende 4 vier jaar naar een verdubbeling te gaan, van 200 naar 400 medewerkers. Om dat te verwezenlijken zullen er de komende 3 jaar nog 4 nieuwe kantoren geopend worden.

Philippe Dullaert, financieel directeur bij Hays: “We krijgen zowel van klanten als van kandidaten erg hoge kwaliteitscijfers in beoordelingen. Daar zijn we erg fier op en dat willen we uiteraard behouden. Ook voor ons zal het dus niet makkelijk zijn om de juiste mensen aan te trekken en zo te groeien.”

Inspelen op verwachtingen

“De generatie die nu de arbeidsmarkt betreedt hecht belang aan andere dingen dan vroeger”, merkt Philippe Dullaert. “Ze willen een gezonde work-life balance, zonder aan carrièremogelijkheden te moeten inboeten. Die work-life balance willen we bij Hays ook doortrekken. Flexibel werken met glijdende werkuren wordt het nieuwe normaal. Daarnaast bieden we onze medewerkers mooie doorgroeimogelijkheden.”

Dit jaar werd Hays België nog uitgeroepen tot Great Place to Work 2018.