Antwerpen_Algemeen

Russische start-up komt potentieel in Antwerpen ontdekken

ANTWERPEN – CPS Lab komt een maand lang naar Antwerpen om er businessmogelijkheden te ontdekken. De Russische start-up werd geselecteerd door een professionele jury in het kader van de stedelijke missie naar Rusland in april.

Tijdens een business seminarie in Moskou vorige maand werd Antwerpen gepromoot als een interessante businesslocatie en havenstad waar innovatie en business naadloos samenvloeien.

“Binnen digitale innovatie kunnen we nog veel economische groei realiseren”, legt burgemeester Bart De Wever uit. “We willen dan ook partnerships realiseren tussen Antwerpse en Russische bedrijven en investeerders warm maken om te investeren in de stad.”

Er vond daarom een pitchcompetitie plaats waar 4 Rusissche start-ups hun onderneming kwamen voorstellen aan een professionele Antwerpse jury. CPS Lab kwam daar als sterkste uit.

Mogelijkheden voor de haven

CPS Lab maakt geconnecteerde wearables voor industriële bedrijven waar werknemers in gevaarlijke zones worden tewerkgesteld. Zo kan er makkelijk worden bijgehouden waar elke werknemer zich bevindt en of hij de juiste veiligheidskledij draagt. Met het systeem kunnen bovendien enkel werknemers met de juiste bevoegdheid bepaalde zones betreden.

“Het product van CPS Lab heeft heel wat potentieel in de Antwerpse haven”, verantwoordt de jury haar beslissing. “Bovendien sluit de start-up sterk aan bij de stedelijke ambitie om de havenlogistiek duurzaam te innoveren en veiliger te maken.”

CPS Lab krijgt nu de kans om een aantal interessante zakelijke contacten in Antwerpen te ontmoeten. De onderneming krijgt een gratis verblijfplaats en kantoorruimte aangeboden en kan rekenen op het sterke netwerk van de stad en het Havenbedrijf Antwerpen.