BIO-planet

Antwerpen heeft eerste stedelijke Bio-Planet

ANTWERPEN – Aan de Oude Leeuwenrui tegenover het Felix Pakhuis heeft een nieuwe Bio-Planet de deuren geopend. Het gaat om de eerste supermarkt in een stadscentrum van de biosupermarkt van Colruyt Group.

“Onze nieuwe winkel is voor Bio-Planet een belangrijke nieuwe stap naar een aanwezigheid in het centrum van een stad. Wij kijken intussen uit naar andere geschikte locaties. Het vinden van de juiste ligging, oppervlakte en duurzame gebouwen in het stadscentrum is een uitdaging. Wij mikken op de opening van 3 nieuwe winkels per jaar, zowel in steden als in de nabijheid ervan,” zegt Jo Ghilain, business unit manager van Bio-Planet.

Bio-Planet mikt met deze supermarkt zowel op klanten die grotere weekboodschappen doen als op consumenten die frequent kleinere hoeveelheden aankopen. Het assortiment van de winkel bestaat uit meer dan 6.000 referenties bio- en ecologische producten, zoals in de andere Bio-Planet-filialen buiten de stad.

“Mensen zijn zich steeds meer bewust van het belang van een evenwichtige levenswijze. Voeding is daar een belangrijk onderdeel van. Op dit vlak willen wij de klant inspireren en begeleiden. Voortaan bereiken we met Bio-Planet in Wilrijk en de nieuwe supermarkt aan het MAS beter ons publiek in het zuiden en het noorden van de stad,” aldus Jo Ghilain.

In 2001 opende Bio-Planet, onderdeel van de Colruyt Group, zijn eerste filiaal in Kortrijk. Met de komst van Bio-Planet in Antwerpen centrum telt de keten 28 winkels over heel België en kan je online shoppen via Collect&Go van Colruyt Group. De keten stelt meer dan 500 mensen te werk.