Orsini Diamonds

Juwelierszaak Orsini Diamonds ontvangt kwaliteitslabel

ANTWERPEN – Juwelierszaak Orsini Diamonds heeft het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant behaald. Na de recente tiende auditronde en vijfde herauditronde dragen in totaal 25 Antwerpse juwelierszaken het kwaliteitslabel.

Om de consument met vertrouwen te laten kiezen uit het grote aanbod aan diamanten en juwelen in Antwerpen lanceerden de stad Antwerpen en Antwerp World Diamond Centre in februari 2014 het kwaliteitslabel Antwerp’s Most Brilliant. Enkel juweliers die aan strenge kwaliteitsnormen rond duurzaamheid, veiligheid, betrouwbaarheid, transparantie en service voldoen, kunnen het label halen. Om die kwaliteit te bewaken, is het label maar 2 jaar geldig. Daarna volgt er een nieuwe audit.

25 juwelierszaken met label

Orsini Diamonds aan de Antwerpse De Keyserlei is de 25ste juwelierszaak die toetreedt tot de Antwerp’s Most Brilliant-juweliers. De zaak die meer dan 30 jaar geleden werd opgericht, is een vaste waarde in de Antwerpse diamantwijk en geeft vakkundig advies en hulp bij aankoop. Originaliteit, exclusiviteit, kwaliteit en betrouwbaarheid zijn enkele kernwaarden in deze familiezaak. 

De zeven juweliers die twee jaar geleden voor de eerste keer het Antwerp’s Most Brilliant-label kregen, werden na een periode van twee jaar opnieuw met succes beoordeeld. Het gaat om Wouters & Hendrix, Adelin, Diamondland, Juwelier Slaets, Juwelenhuis Ruys, Juwelen Orogem en Diamani Jewels.

Website, app en brochure

Om de gelabelde en geïnteresseerde juweliers zo goed mogelijk te ondersteunen maakte de stad ook werk van een nieuwe webpagina www.ondernemeninantwerpen.be/diamant en een gratis applicatie. Hierop staan enkele portretten van de huidige lichting Antwerp’s Most Brilliant-juweliers. Alle juweliers zijn ook terug te vinden in een gratis folder, die in zes talen verkrijgbaar is bij de toeristische balie aan de Grote Markt of in het station Antwerpen-Centraal. Juweliers die interesse hebben om ook Antwerp’s Most Brilliant-juwelier te worden, kunnen hun aanvraag via de website indienen.

Lees ook

  • CommV
    02/10/2024
    2-design
    Bilzen
  • CommV
    02/10/2024
    Maison Maeseyck
    Maaseik
  • VZW
    02/10/2024
    Sergeant
    Sint-gillis (bij-brussel)