VIP Estate_Wim Goossens_Anne-Marie Segers

5 jaar VIP Estate uit Antwerpen

VIP Estate bvba uit Antwerpen is het derde bedrijf dat we deze week voorstellen in onze miniserie over bedrijven die in 2018 vijf jaar bestaan, net zoals Made in Antwerpen dat op 21 april 2013 het daglicht zag.

Anne-Marie Segers, medezaakvoerder VIP Estate bvba: “Een vastgoed-boetiek: zo zou je VIP Estate nog het best kunnen omschrijven. Geen anonieme mega-keten, wel een kleinschalige approach, met oog voor wat telt en zin voor perfectie.”

Over passie gesproken

VIP Estate werd op 27 december 2013 opgericht door Anne-Marie Segers en Wim Goossens, erkende vastgoedmakelaars en in het dagelijks leven de heer en mevrouw Goosens-Segers. De energieke Wim begon vijf jaar geleden, op 75-jarige leeftijd, aan zijn ‘tweede jeugd’.
Van opleiding burgerlijk ingenieur-architect en met een traject als ondernemer, volgde Wim samen met zijn echtgenote Anne-Marie Segers, de vastgoedopleiding om als makelaar erkend te worden door het BIV.
 Naast haar vastgoedpraktijk is Anne-Marie een van de vertrouwde stemmen op radiozender Klara.

Wim mag toen de oudste stagiair in het vastgoedlandschap geweest zijn, nog steeds oefent hij met veel enthousiasme zijn functie van vastgoedmakelaar uit. “VIP Estate is mijn levenselexir”, zo verwoordt Wim het, en dat zegt voldoende.

Very Important Places

De doelgroep van VIP Estate zijn vooral medioren en senioren. “Uiteraard zijn ‘junioren’ ook welkom”, zegt Anne-Marie Segers. De naam refereert aan Very Important Places. “Met ons kantoor koesteren wij het vastgoed van onze klanten: van stadsappartement, villa, weekendverblijf aan zee, studentenflat, kantoor tot opbrengsteigendom”, voegt Wim eraan toe.

Anne-Marie staat in voor de verkoop en de verhuur. “We zoeken steeds naar karakteristieke panden. Nu ook in Italië. Dat hoeven daarom geen supersjieke gebouwen in het hogere segment te zijn. We zijn b.v. bezig met een boerderijtje, heel typisch en authentiek”, licht ze toe.

Wim is begaan met de syndicusactiviteiten: “We kiezen voor optimale betrokkenheid bij het algemeen beheer in alle facetten: administratief, boekhoudkundig en technisch. We zorgen voor een oplossing wanneer er zich een probleem voordoet en genieten daarom het vertrouwen van onze klanten.”

In het stadscentrum van Antwerpen beheert VIP Estate zo’n 25 gebouwen, zowel residentiële als commerciële panden. De syndicusactiviteiten worden aangevuld met extra’s zoals gedetailleerde plaatsbeschrijvingen, vastgoedcoaching, advies en assistentie bij woningruil en home staging, waarmee het prepareren van een pand voor verhuur of verkoop bedoeld wordt.