Matthias De Caluwe

Kapellenaar wordt nieuwe topman van Horeca Vlaanderen

Samen met een extern selectiebureau ging de sectorfederatie op zoek naar de opvolger voor Danny Van Assche, die begin dit jaar de overstap maakte naar UNIZO. Matthias De Caluwe werd door het selectiecomité en de Raad van Bestuur van Horeca Vlaanderen unaniem als finale kandidaat benoemd.

Nieuw afgevaardigd bestuurder Matthias De Caluwe: “Ik kijk er enorm naar uit om Horeca Vlaanderen verder uit te bouwen en de belangen van de sector met vuur te verdedigen. Dit met dezelfde passie waarmee alle horecaondernemers, zoals ik in mijn familie heb gezien, hun zaak uitbouwen, jobs creëren en vooral hun klanten willen laten genieten.”

Wie is Matthias De Caluwe?

De 35-jarige De Caluwe startte zijn carrière bij Germinal Beerschot, waar hij doorgroeide tot marketing- en communicatiemanager en woordvoerder. Tijdens die periode zat hij ook de marketingcommissie van de Pro League voor. In 2011 maakte hij de overstap als commercieel directeur naar het event- en cateringbedrijf Max & Hades, toen onderdeel van Studio 100. Met sterke focus op sport en entertainment, richtte De Caluwe nadien zijn eigen strategisch adviesbureau NEXIRIS op, gespecialiseerd in corporate affairs, sponsor- en partnerships, marketing en communicatie. Hij bouwde succesvol mee aan o.a. Laundry Day, Summerfestival, Rampage,… en trad hiervoor ook op als woordvoerder. 
Nu hij Horeca Vlaanderen gaat leiden, laat hij zijn Open Vld-zitje in de gemeenteraad van Kapellen voor wat het is.

Filip Vanheusden, voorzitter van Horeca Vlaanderen, is tevreden: “Matthias beantwoordt perfect aan het profiel dat de raad van bestuur heeft opgesteld. We zochten iemand die op een creatieve en positieve manier onze sector en onze federatie verder in de markt kan zetten. We zijn ervan overtuigd dat hij hierin het verschil kan maken. Matthias blinkt uit door zijn drive, dossierkennis, positivisme en zijn vaardigheid om te enthousiasmeren en mensen te verenigen.”

Ambitie en liefde voor de sector

De Caluwe zal zijn functie opnemen in april en kijkt nu al even vooruit : ”Horeca Vlaanderen heeft een managementteam met kennis van zaken en een Raad van Bestuur die duidelijk durft vernieuwen. Een stevig fundament om samen het verschil te maken voor onze leden en deze prachtige sector. Ik wil Danny Van Assche dan ook graag bedanken voor het harde werk van de voorbije jaren. Mijn eerste doelstelling is duidelijk: behouden wat goed is en durven innoveren waar nodig!”