De Koninck: steeds meer leven in de stadsbrouwerij

hoveEen jaar geleden kondigde uw website Made in Antwerpen aan dat de site aan de Mechelsesteenweg 291- Boomgaardstraat 1 van Brouwerij De Koninck, sinds 2012 deel van Duvel Moortgat, een smaakmakend belevingscentrum zou worden. Nu is het zover.

Je bierkennis kun je bijspijkeren in het stadsbrouwerijmuseum. Met interactieve middelen en verrassende audiovisuele effecten word je op een dynamische manier geïntroduceerd in bierstad Antwerpen, de Belgische bieren en het complete brouwproces. www.dekoninck.be

Velodome, dé fietswinkel van ’t Stad, http://velodome.cc en chocolatier Jitsk Heynincks http://www.jitsk.com waren al een tijd ondergebracht op de brouwerijsite. Recent openden nog enkele smaakmakers uit diverse disciplines er hun atelier. Ze inspireren en versterken elkaar culinair en gaan onderling fusions en pairings aan.

In het brouwerijlabo organiseert food-fotograaf en uitgever Tony Le Duc workshops en kooksessies die aansluiten bij de titels die zijn “Minestrone Cookbooks’ uitgeeft. http://www.minestrone.be

‘Only Cheese’ is de nieuwe kaaswinkel met annex bierbar van kaasmeesters Michel en Frédéric Van Tricht die in 2010 door WSJ werden bekroond tot beste kaasraffineurs van Europa. http://www.kaasmeestervantricht.be

Restaurant ‘The Bucher’s Son’ http://www.thebutchersson.be van chef Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens brengt Franse keuken. Bert-Jan kreeg de smaak voor ‘het vlees’ te pakken door Luc De Laet van Slagerij De Laet-Van Haver uit Hove die nu een tweede zaak op de brouwerijsite heeft.  In The Butcher’s Store krijgen vergeten charcuterie en vleesbereidingen met bier van De Koninck, hop en mout aandacht. De koelruimte van de slagerij is in glas zodat je de varkens-, runds- en lamskarkassen omhoog zien hangen. “Zo weten de klanten meteen welk vlees ze in de kuip hebben”, lacht Luc De Laet. http://www.delaet-vanhaver.com

‘Smokey Jo’s Garage’ is de tijdelijke zomerbar in de binnentuin waar je tot 4 september eigenzinnige brouwsels van De Koninck kunt drinken in de boomhut, eten in het trailer trash park en films kijken in de garage. http://smokeyjosgarage.be

In augustus opent ‘The Bakery’ met o.m. bierbrood, roggedesem- en steengemalen brood. Bakker Kenney Van Hoorick zal elke week een nieuwe broodsoort op de plank brengen