Zakenmensen kennen het restaurant ’t Fornuis als geen ander. Het etablissement in de Antwerpse Reyndersstraat is al pakweg 50 jaar een vertrouwd rendez-vous voor al eens een discreet gesprek.
Zaakvoerder Johan Segers doet het overigens uitstekend. Zijn schotels zowel als zijn jaarrekening hebben een schitterende reputatie. Het restaurant heeft in dit opzicht een trouw klantenbestand dat geregeld zijn eigen tafeltje reserveert. Ons kent ons, is in Antwerpen een vertrouwd gezegde. Wie afspreekt in ’t Fornuis zal er zeker bekenden ontmoeten.
’t Fornuis is een BVBA die vandaag een tiental personeelsleden op de loonlijst heeft. Ondanks de relatief moeilijke economische omgeving kan het bedrijf jaar na jaar mooie cijfers voorleggen. Tijdens het boekjaar 2014 werd een omzet gerealiseerd van 1,2 miljoen euro, dit is dan wél 100.000 euro minder dan het jaar ervoor. Daar werd een toegevoegde waarde op gerealiseerd van 531.000 euro.
Onder de streep bleef er een bedrijfsresultaat over van 61.000 euro en een (beperkte) nettowinst van 5402 euro. Dit was dan wél flink wat minder dan het jaar ervoor.