TracingInMotion is gespecialiseerd in systemen die de traceerbaarheid in het productieproces en de magazijnen garanderen. De klanten zijn steeds op zoek naar een hogere productiviteit in het logistieke proces. Met het oog op die verdere ontwikkeling pakt het bedrijf uit Schoten uit met een grensverleggend systeem.
De barcode scanner, TC8000 van Zebra garandeert in dit opzicht een productiviteitsverhoging met 14%, heet het in Schoten. Het toestel is grensverleggend. Met zijn “ergonomisch design en zijn lichtgewicht kunnen magazijnmedewerkers veel meer orders verwerken in dezelfde termijn. Toch behoudt het toestel de robuustheid die in de industrie noodzakelijk is.” Door de bijgeleverde software kunnen opdrachten in een kortere tijd verwerkt worden. “De capaciteitsverhoging wordt gerealiseerd op enerzijds de vernieuwende vormfactor en anderzijds de innovatieve software die op het toestel draait.”
Dirk Vandenberghe, zaakvoerder en software developer bij TracingInMotion, ziet een mooie toekomst voor dit nieuwe product. “We zien retailers en productiebedrijven steeds op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden om hun productiviteit te boosten en kosten te reduceren. We zien het nut in om op dit toestel dan ook een vernieuwende software te installeren. In Q2 lanceren we dan ook een plug and play software die volledig in de cloud zal draaien.”
Samen met zijn vennoot Bart Anthonissen nam Dirk Vandenberghe TracingInMotion in 2010 over van een Franse groep. Het bedrijf was destijds afgesplitst van Bopack Systems maar dreigde weg te zinken onder de gevolgen van de economische crisis. Bart Anthonissen en Dirk Vandenberghe hebben de onderneming sindsdien geheroriënteerd naar een eigen Warehouse Management System waarin ze hun eigen software bouwden op barcode identificatiesystemen zoals mobiele terminals en scanners.
Eenmaal het pakket software en hardware perfect uitgebouwd was heeft TracingInMotion zich helemaal gefocust op drie doelgroepen: de import/exportbedrijven die hun goederen veelal binnenkrijgen in containers, die opslaan in magazijnen en vervolgens verder distribueren. Verder de voedingsindustie die zijn producten permanent moet kunnen traceren op basis van houdbaarheidsdata en lotnummers. Tenslotte de ondernemingen die met een vorm van wervenproblematiek geconfronteerd worden: op het moment dat producten “verdwijnen” moeten die kunnen opgespoord worden.