Het Pomphuis heeft een sterke reputatie. Het Antwerpse restaurant aan de Siberiastraat is de trefpleister voor nogal wat zakenlui die er hun businesslunch nemen. Het industriële decor van de zaak heeft een speciale aantrekkingskracht op al wie van de haven houdt. Het restaurant zit dan ook nagenoeg altijd goed vol.
Met een omzet van liefst 4,2 miljoen euro deed Het Pomphuis het verleden jaar uitstekend. Dat blijkt uit de jaarcijfers die onlangs gedeponeerd werden bij de Nationale Bank. Met een brutomarge van 1,9 miljoen kan zaakvoerder Gunther Dieltjens best tevreden zijn. Na de verwerking van alle posten bleef daar een bedrijfswinst over van 283.000 euro en een nettowinst van 169.000 euro.
Het Pomphuis stelt zowat 50 mensen tewerk.
Het gebouw zélf dateert uit de jaren ’20 van vorige eeuw. Drie gietijzeren pompen moesten het water van het nabijgelegen droogdok wegpompen. Het art nouveau gebouw werd na de sluiting gered van de sloophamer en omgebouwd tot een restaurant.