3D-ICT zoekt 15 bijkomende werknemers

david3D-ICT budgetteert voor het lopende jaar een omzet van zowat 10 miljoen euro. Het Antwerpse bedrijf draait vandaag voluit. “We hebben sinds januari jl. al 50 nieuwe mensen aangeworven en we zoeken nog altijd 15 nieuwe krachten,” zegt David van Waesberghe.

David van Waesberghe nam 3D-ICT in 2010 over en bouwde het bedrijf samen met managing director Kelly Lauwrijs uit tot een veelzijdig ICT-oplossingsgericht bedrijf. In de snelle groei die de laatste jaren neergezet werd tekenden ze vier business units uit die elk voor zich een eigen marktsegment naar zich toehaalden.

3D-ICT doet in eerste instantie aan klassieke consultancy, een activiteit die vandaag in een heel erg competitieve markt nog sterk groeit. Als ICT-dienstenbedrijf worden vanop het Zuid in Antwerpen zowel services op het vlak van helpdesk, webontwikkeling, klassieke ontwikkeling en project management opgezet.

“Wij positioneren ons tevens als een leverancier van managed services”, zegt David van Waesberghe. “Wij werken in dit opzicht zowel voor de overheid als voor de privésector. Die activiteiten leunen dicht aan bij ons marktaanbod op het vlak van master vendoring, een sector waarin we de gewonnen contracten verder uitbouwen. We zijn bovendien in onderhandeling om nog verschillende nieuwe klanten binnen te halen.”

In de komende maanden zal 3D-ICT zich tevens opwerken tot een zogenaamde software factory. De softwarepakketten zijn vandaag in ontwikkeling en zullen begin volgend jaar op de markt komen. “Ondanks het feit dat de pakketten nog in de laatste ontwikkelingsfase zitten mag het wel verrassend heten dat veel klanten vandaag al vragende partij zijn om een licentie te nemen.”

Het geheim bij de succesvolle doorbraak van 3D-ICT? “Het feit dat wij anders denken dan de sector. Wij vertrekken helemaal vanuit het standpunt van de klant en zoeken daar een oplossing voor. Wij doorbreken de gewoontes van een verwende ICT-sector waar in het verleden alles wat té gemakkelijk liep. Wij stellen ons bovendien erg nuchter op, werken met een extreem lage overhead. Besparen door automatiseren is bij ons een natuurlijke reflex.”