Stokota mag 30 tankwagens leveren aan het Belgisch leger. Het gaat om een order van zes miljoen euro dat het bedrijf uit Lokeren tegen eind 2016 moet afgewerkt hebben.
Stokota is onder meer gespecialiseerd in het bouwen van tankwagens voor de bevoorrading van vliegtuigen. Het order van Defensie omvat dertig van dit soort wagens. Concreet gaat het om 25 vliegtuigbrandstofbevoorradingsvoertuigen en vijf aanhangwagens. Beide kunnen 18.000 liter kerosine vervoeren. De totale waarde ervan is zes miljoen euro.
‘Ons streven naar de hoogste kwaliteit, de duurzaamheid van onze oplossingen, de uitstekende service en de beste prijs hebben de doorslag gegeven bij Defensie om te kiezen voor Stokota’, zegt CEO Mario Hertegonne. ‘Dit zal ongetwijfeld een geweldige boost geven aan ons bedrijf voor het segment van vliegtuigbetanking.’
Naast de vliegtuigbetanking biedt Stokota opleggers, aanhangwagens en opbouwen van aluminium of roestvrij staal voor het transport van vloeistoffen, voertuigen voor het transport van afval voor de industriële en algemene reinigingsbranche, en zelflossers, inzetbaar in een breed transportsegment.
Stokota runt productievestigingen in Lokeren, het Franse Valenciennes en in Kielce en Elblag in Polen.
Stokota maakt als productiebedrijf deel uit van de Groep Vergalle die aangestuurd wordt door de holding Vergalle Invest uit Oudenaarde. Die controleert tevens het bedrijf Inalco, de producent van opslagtanks en silo’s, Vergalle NV uit Oudenaarde, een staalservicecenter en Avanco Industries uit Diksmuide dat rekken produceert. Specifiek Inalco heeft de laatste jaren een sterk aandeel gehad in de verdere uitbouw van de haven van Antwerpen als overslaghaven voor olie en chemicaliën. In die expansie van oa. Total en Sea Tank Terminal en Vopak zijn door Inalco tientallen opslagtanks opgetrokken.
De hele groep rond Vergalle Invest tekent voor een omzet van pakweg 160 miljoen euro. Daarvan 30 miljoen voor Stokota. Vergalle Invest is de holding van de familie Vergalle.