De schrootprijzen staan onder druk. Meteen de reden ook waarom All Recup zijn omzetcijfers de laatste maanden wat ziet dalen. Het bedrijf uit Temse specialiseert zich al vele jaren in de recyclage van de meest uiteenlopende materialen.
Vader Hubert Theys is een ondernemer pur sang. Hij zag in het begin van de jaren negentig de kans om een schroothandel over te nemen en aarzelde niet. Hij begreep best dat de recuperatie van oude materialen en afvalstoffen in het groeiend milieubewustzijn ook een sterke groeisector zou worden. Enkele jaren later werd All Recup opgezet als zusterbedrijf dat specifiek gevaarlijk afval uit oa. garages zou behandelen.
“We zijn al die jaren flink doorgegroeid. Onder het logo van All Recup recupereren we vandaag werkelijk alles”, zegt Jan Theys die inmiddels als zaakvoerder het bedrijf leidt. De firma is nu in handen van de familie Theys, de vennoten van toen hebben nog een minderheidsparticipatie in handen.
Alles recupereren: je mag dat heel erg letterlijk nemen. Vaste afvalstoffen zoals auto’s, oliefilters, accu’s, transformatoren enz. Vloeistoffen zoals koelvloiestoffen, solventen, detergenten, zuren, oliën enz.
All Recup engageert zich ook voor het slopen en ontmantelen van industriële gebouwen en chemie-installaties, voor de recyclage van ferro- en non-ferrometalen… “We beschikken hier in Temse over een heel modern machinepark waarmee we het schroot kunnen sorteren, knippen, persen en verkleinen.”
Het gaat vandaag allemaal wel iets minder makkelijk dan tot voor kort. Daar zal de crisis allicht mee te maken hebben. De prijzen voor metaal en non-ferro’s staan in dit opzicht onder druk. “Maar we komen nog goed weg”, zegt Jan Theys. “Vroeger draaiden de twee firma’s op twee keer 3 miljoen euro. Vandaag zitten we meer in de omgeving van de twee keer 2 miljoen euro.”
Bij All Recup werken zo’n tien mensen.
Opmerkelijk: vader Hubert Theys is nog altijd aan de slag… Hij zet nu ook appartementen.