Wasserij Gazelle uit Wommelgem heeft verschillende langlopende contracten afgesloten met de stad Antwerpen, het stedelijk onderwijs en de brandweer. Het bedrijf van Elke en Rob Sebrechts zet er alles op om ondanks de latente economische crisis toch hetzelfde volume te halen als in 2012.
Jef Sebrechts en zijn echtgenote Joke Vereycken zetten in 1956 een industriële wasserij op waarmee ze vooral de gewone huishoudens viseerden. In die jaren hadden nog niet alle gezinnen een eigen wasmachine en waren grote huishoudens soms maar wat blij dat ze althans een gedeelte van de wekelijkse was konden uitbesteden. Wasserij Gazelle groeide op die manier door tot een vaste waarde in de brede regio.
Naarmate de wasmachines overal doorbraken waren Jef Sebrechts en Joke Vereycken voldoende flexibel genoeg om andere klantenkanalen aan te boren. In eerste instantie hotels en restaurants bv. In die mate dat de onderneming uit haar kleren groeide en in 1990 een nieuwe industriële vestiging in Wommelgem opende.
Het ging sindsdien bijzonder snel. Dochter en zoon Elke en Rob gaven de onderneming een nieuw elan mee. Vooral omdat ze de actieradius van de wasserij steeds verder uitbreidden. Naar o.a. de woon- en zorgcentra uit de buurt, de restaurants, de hotels, de scholen, de overheidsinstanties, de bedrijven, de kantoren enz. Ze wassen onderhand hemden, gordijnen, dekens, werkkledij, linnen, tapijten, trouwjurken enz.
Ondertussen heeft de crisis toegeslagen en is het ook voor de Wasserij Gazelle een hele uitdaging om zeg maar hetzelfde volume was binnen te halen. “Onze klanten voelen de crisis, wij dus ook,” zegt Elke Sebrechts. “Vandaar dat wij er alles op zetten om nieuwe klanten binnen te halen en op die manier onze cijfers op peil te houden.”
Of het ten aanzien van de concurrentie dan een harde prijzenslag is? “Niet direct. Wij concurreren vandaag niet met prijzen. Prijsvorming is uiteraard een belangrijk gegeven maar er zijn nog andere factoren in het spel. We moeten als wasserij heel breed gaan. Zo bv. ook textielreiniging aanbieden. Droogkuis via depots. Een geregelde ophaaldienst. Een service op maat voor de zorgcentra enz. Je moet diensten aanbieden die de concullega’s niet hebben.”
Bij de Wasserij Gazelle werken vandaag zo’n 85 mensen.